Gardenvisit.com The Landscape Guide

Laban Center - landscape design

The Laban Center was designed by the Swiss architects Herzog & de Meuron. The building is clad in diaphanous, and multi-coloured, polycarbonate sheeting. The entrance front is approached through multifaceted composition of geometrical grass mounds. Reflections of the mounds in the mirror glazing propagate the design idea. The angled grass mounds are re-inforced with geotextile and the arrises are formed with timber. The timber is being damaged by grass cutting machinery and will have to be replaced in due course.

The regrettably unavoidable aspect of the project is the security fencing which cuts off the building from its surroundings. It therefore looks a much less attractive building from outside the compound than from inside the security fence.

 

HOMEPAGE - Landscape Architecture London List

Medium laban center landscape original

Medium laban center landscape3 original

Medium laban center landscape4  original